top of page

Onderhoud

Je ski’s en snowboard regelmatig en goed laten onderhouden, zorgt ervoor dat je veel meer plezier ervaart tijdens het skiën en boarden en dat je materiaal veel langer meegaat. 

 

Wanneer laat ik best mijn materiaal onderhouden?

Na 4 tot 6 dagen skiën of boarden is je materiaal toe aan een nieuwe slijp- en waxbeurt. Dus je materiaal verdient na elke skivakantie een onderhoudsbeurt.

 

Welk onderhoud bieden wij aan?

Bij De Waxerij bieden wij geen standaard formules. Elk onderhoud bij ons is een top onderhoud van hoog niveau waarbij we elke ski of board individueel bekijken en behandelen.

 

Herstellingen

Bij De Waxerij kan je terecht voor zowat alle herstellingen. Deze kunnen gaan van opvullen van krassen en gaten in het belag, uitstansen van zwaar beschadigde stukken tot herstellen van staalkanten en delaminatie. 

 

Hoe gaan wij te werk?

Je ski’s of board worden eerst geïnspecteerd. Zien we een beschadiging, dan wordt deze hersteld. Dan schuren we het belag met onze bandschuurmachine, wat het loopvlak terug vlak maakt, en kleine krassen verwijdert. 

Vervolgens slijpen we structuur in de base van de ski’s & boards wat ervoor zorgt dat het water beter afgeleid wordt en er geen vacuüm ontstaat tussen het loopvlak en de sneeuw. Hierdoor heb je meer controle en ben je en stuk sneller onderweg.

Hierna zorgen wij voor de staalkanten. Een goed geslepen kant zorgt voor meer controle en meer grip. De kanten van ski’s worden bij ons standaard op 88° en die van snowboards op 89° geslepen. Indien gewenst, kunnen we de hoek ook aanpassen.

Na het slijpen van de staalkant wordt ook nog de belagzijde (hangend) geslepen en getuned voor een optimaal resultaat. Wil je een staalkant zoals bij een competitieski? Dat kan zeker, dan kan je kiezen voor een diamond-belt finish.

En nu het waxen! Eerst wordt het hele loopvlak gereinigd met een speciale reiniger om eventuele staaldeeltjes en vuil te verwijderen. Waxen doen we volledig handmatig met een wax iron. De wax wordt meerdere keren in het loopvlak ingestreken. Hierdoor dringt de wax dieper in de base en daardoor gaat

de wax langer mee. Onze waxen zijn volledig fluor-free en milieuvriendelijk.

Als laatste stap schrapen we de overtollige wax af en wordt de base gepolijst zodat de structuur vrij komt.

Je ziet dat jouw ski’s of snowboard

bij ons worden behandeld ‘alsof het

voor onszelf zou zijn’. 

 

Moet ik nieuw materiaal meteen laten waxen?

Nieuw materiaal is voorzien van een dun laagje fabriekswax, om de base te beschermen. Helaas wordt bij je aankoop meestal niet verteld dat deze laag al na enkele afdalingen verdwenen is. Nieuw materiaal kan je best voorzien van een waxbeurt om uitdrogen van de base te voorkomen.

 

Hoe berg ik mijn ski’s en snowboard op in de zomer?

We raden altijd aan om het onderhoud direct na je skivakantie te doen, dus voor het opbergen van je materiaal. Bij het onderhoud schrapen we dan de overtollige wax er niet af en

dit zal ervoor zorgen dat je ski’s of board beschermd zijn tegen uitdrogen. Voor je volgend vertrek naar je winterbestemming moet de overtollige wax er nog even afgeschraapt worden.

Dit zit uiteraard mee inbegrepen in de prijs van het onderhoud.

IMG_9143.jpg
IMG_9096.jpg
bottom of page